10 години училищен вестник “СЛЪНЧИЦА”

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, КОЛЕГИ, СКЪПИ УЧЕНИЦИ!

   С голямо вълнение и нескрита гордост Ви приветствам по повод 10 годишния юбилей на училищния вестник „Слънчица“! Вестникът  е събрал върху себе си хиляди мигове от живота на НУ „Св. св. Кирил и Методий“! Вече 10 години, ние учители, ученици и родители творим историята на НУ „Св. св. Кирил и Методий“ – час по час, ден след ден, година след година! Няма да крия, че съм безкрайно щастлива от сбъдването на тази моя мечта. През 2012 година това направихме с учениците от випуск 2009/2013 г. Те са основатели на вестника и бяха много уверени в това, което правят!

   Същата година бяха създадени два клуба – „Млад журналист“ и „Млад репортер“, които водехме с г-жа Татяна Петрова.

   Днес, вестникът продължиха да творят учениците, под ръководството на г-жа Ива Русева и г-жа Ваня Пълова и целият училищен екип!

     Не стигат думите, за да изразя своята благодарност към училищния екип! На страниците на вестника, ние споделяме с родителите и с обществеността в града ни всичко, което преживяваме и творим с нашите ученици! Смело мога да кажа, че сме горди с постиженията на нашите деца! Те са победители в конкурси и олимпиади, участници в иновативни уроци за превенция и противодействие на агресията, художници, артисти, певци и мечтатели!

   Пожелавам на всички Вас, скъпи ученици, родители, колеги и съграждани, здраве – безценен дар от сърце, сили да продължаваме да творим историята на нашето училище, смелост – да гледаме в очите нашите читатели и много успехи, които да ни даряват с неизмерима радост и щастие!

   Сърдечна и неописуема бе радостта на учениците ни в този ден! Безкрайно забавление, весело настроение и неповторими емоции от срещата с героите Мини Маус и Мики Маус!

  Тук е мястото да благодаря от мое име и от името на екипа при НУ „Св. св. Кирил и Методий“ на всички, които споделиха празника в този ден и за подаръците, които заслужено, нашите ученици получиха:

  На ръководството на община Долни Дъбник, поздравителен адрес бе поднесен от г-н Радослав Тодоров – заместник кмет. На г-жа Малинка Йорданова – поздравителен адрес от екипа на СУ „Христо Ботев“, на г-жа Юлия Ангелова – поздравителен адрес от екипа на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Горни Дъбник, на г-жа Лена Богданова – поздравителен адрес от екипа на НЧ „Илия Бешков“, на г-н Преслав Русев – поздравителен адрес със школа за модерни танци и за съдействието на нашия екип за слънчевата украса на сцената,  на топлото приятелско отношение на всички родители, които присъстваха и ни подкрепят безрезервно винаги, на всички съграждани, които посетиха празника и на ЕКИПА НА НУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ – ПРОФЕСИОНАЛИСТИ В РАБОТАТА СИ И ОТГОВОРНИ В ГРИЖАТА ЗА НАШИТЕ ВЪЗПИТАНИЦИ, В НАЧАЛЕН ЕТАП НА ОБУЧЕНИЕ!

   Благодаря за съдействието празникът да остане незабравим на аниматорите от клуб „Семейството на Ежко Бежко“ гр. Плевен – за радостните емоции, които децата изпитаха от машината за сняг и балони!

   И не на последно място! Безкрайно сме благодарни за подкрепата на Обществения съвет при училището с Председател г-жа Деница Савова, който направи празника значим за учениците. По инициатива на родителите, бяха закупени дръвчета, които засадихме в училищния двор. За значението на дърветата, защо са толкова важни за хората, за живота на земята и за направата на хартия за издаването на вестници, бе отправено послание към учениците от екипа на Обществения съвет.

ВАНЯ ПЕТКОВА-ЙОТОВА ДИРЕКТОР НУ“СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“