Тържествено отбелязване на патронния празник на училището

В 153-годишната история на Начално училище "Св.св. Кирил и Методий"- град Долни Дъбник, патронният празник винаги е бил специален ден за ученици, родители и учители.

Тазгодишният тържествен концерт, беше под наслов: “Аз избирам доброто – с усмивка, с песен и с танц! “ Заедно с него, отбелязахме и заключителния етап на работата по проект "Иновативно училище", за периода 2018-2022 година.

Тържествен концерт, под наслов: “Аз избирам доброто – с усмивка, с песен и с танц! “ - заключителен етап на работата по проект "Иновативно училище", за периода 2018-2022 година.
Вече 4 години, екипът при НУ "Св. св. Кирил и Методий" работи успешно по проект "Иновативно училище"!
Скъпи ученици, колеги, родители,
смело мога да кажа, че Вие сте първите в това начинание! Но да си първи, съвсем не е лесно! Всяко начало е трудно, пътят не е утъпкан! Вие сте тези, които чертаете посоката!
Някой може да попита: "Спряхте ли агресията? Ннима вече няма конфликти и проблеми?"
Бих им отговорила така: Направихме обстоен анализ на постигнатите резултати, чрез анкети и тестове. Можем да кажем, съвсем отговорно, че има подобрение в поведението на учениците. Но ние постигнахме нещо повече, което е невидимо за очите: В сърцето на всяко дете, ние - екипът от учители при НУ "Св. св. Кирил и Методий", създадохме "МАГИЧЕСКИ УЧЕБНИК" , кайто се нарича: "ДОБРОТА"! На неговите сраници записахме думи като "МОЛЯ", "БЛАГОДАРЯ"!, "ИЗВИНЯВАЙ", "ОБИЧАМ", "ПРОСТИ", "СЪЖАЛЯВАМ" ..... Това, което научихме с нашите ученици е, че "Има три важни неща в човешкия живот!" ПЪРВОТО Е: Да си добър! ВТОРОТО Е: "Да си добър", ТРЕТОТО Е: "Да си добър"! ЗАЩОТО: "Няма лоши деца, има лоши постъпки!" И за това има причини, които трябва да познаваме! Само така можем да не приемаме обидата и да намираме правилните модели на поведение, които да показват колко уникално и неповторимо е всяко дете, когато е обичано и оценено!